החופש להיות בנוכחות האחר. תנועה אותנטית כדרך לפגוש את עצמנו, לחוות את הבלתי ידוע מראש ולחקור נוכחות של הרגע המתהווה בתנועה. התנסות ביחסים תוך בדיקת כל רגע ורגע של מפגש.
"דחוף לתת לעצמי דחוף לתת לעצמי עכשיו הזדמנויות נוספות, לצאת מתוך ההזדמנויות הקודמות, שכבר מומשו, לעבר אפשרויות חדשות ? חדישות, אפשרויות פתוחות. בשלב מסוים חדלתי לספק לעצמי מצרך חיוני זה. זכרתי רק את האספקות הקודמות...." (דוד אבידן)
תנועה אותנטית הינה מודל של עבודה בתנועה, שבה המשתתף מתנועע בנוכחות עד או עדים.
המתנועע פותח בדיאלוג עם עולמו הפנימי. בהדרגה מתחילה להתפתח תנועה נראית או בלתי נראית תוך הקשבה לתחושות, לאימפולסים, לדימויים, לזיכרונות ורגשות. העד מביא אתו איכות של תשומת לב מיוחדת, בלתי שיפוטית, הוא מכיל את המתנועע ומהווה עדות למתרחש. עדות זו מספקת תחושת בטחון, הכלה ואיזון ומאפשרת לעולם פנימי עמוק יותר של המתנועע לבוא לידי ביטוי.
העד עובר גם הוא תהליך של התפתחות ומפגש עם עצמו, אשר מפתח אצלו מודעות למה שתפקיד העד מעורר בו: תחושות, רגשות, דימויים, זיכרונות ומחשבות. העבודה במודל זה מדגישה את חוויית העצמי בהווה שמכילה את כל הזמנים. השיח המתקיים בעקבות ההתנסות, מטפח איכויות תקשורת המבוססות על דיבור בזמן הווה, על כבוד לזולת, על הקשבה, דיוק ונוכחות.
צילום אילוסטרציה: ענבל כהן חמו, במסגרת פסטיבל דרך גוף
יעל ברקאי M.s
מטפלת בתנועה מוסמכת ומדריכה, מטפלת זוגית. מרכזת הקורס להכשרת מטפלים בתנועה במרכז להכשרת מטפלים ביצירה והבעה בבית הספר ללימודים מתקדמים מכללת סמינר הקימנחה קבוצות וקורסים ומטפלת ביחידים ובזוגות.